Småfolkets Bio
Folkets Biokort
BioVino Torsdagar
Bebisbio för vuxna
Umeå Europeiska Filmfestival
Kulturkompis
Ny finsk film
Cinemateket c/o Folkets Bio Umeå
Folkets Bio
Folkets Bio Umeå
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Instagram

Umeå Europeiska Filmfestival

Föreningen Folkets Bio Umeå driver inte bara en omfattande biografverksamhet utan är också arrangörer av Umeå Europeiska Filmfestival (tidigare Move Filmfestival). 

I år lyser UEFF upp höstmörkret mellan den 22–27 november i kulturhuset Väven. Festivalen invigs måndag 21:a november.

Festivalen visar ett omsorgsfullt urval av aktuell europeisk och lokalproducerad film tillsammans med mängder av tillhörande arrangemang som kluriga filmquiz, samtal med gästande filmskapare, en oförglömlig sing-along och andra festligheter!

Festivalens invigning äger rum måndag 21:a november. Vi ses kl.18:00 på Fika i kulturhuset Väven för att inleda med härligt mingel och sedan inviger vi filmfestivalen på Vävenscenen. I år invigs festivalen med den mycket aktuella kortfilmen Här är gränsen (6 min), som är gjord av Knutte Wester, följt av isländska regissören Dagur Káris hjärtevärmande pärla Fúsi (94 min). 

Hela programmet är släppt och hittas på → www.ueff.se
Festivalkatalogen finns att hämta i vår biljettkassa i kulturhuset Väven och i andra delar av stan. 

Biljetter köps antingen i biljettkassan på Folkets Bio Umeå under biografens öppettider, eller online på www.ueff.se. Biljetter går också att köpa genom kalendariumet här på www.folketsbioumea.se.

 

www.ueff.se

 

 

Umeå Europeiska Filmfestival arrangeras årligen av Folkets Bio Umeå med stöd av Svenska Filminstitutet, Film i Västerbotten och Umeå Kommun.


Publicerad 26/4 2016 kl 10:42. Senast uppdaterad 15/11 2016 kl 21:11.
Folkets Bio Umeå  |  Västra Strandgatan 8A, 0727-13 43 40  |  info@folketsbioumea.se