Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att boka/köpa biljetter
Inga föreställningar idag eller imorgon.
Fler dagar...
Kalendarium
Kommande
BioVino Torsdagar
Småfolkets Bio
Ny finsk film
Skolbio
Umeå Europeiska Filmfestival
Folkets Bio
Kulturkompis
Kompiskortet
Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att boka/köpa biljetter
Inga föreställningar idag eller imorgon.
Fler dagar...
Folkets Bio Umeå
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!   Om integritet

Visningar under Samiska veckan 2020

Under Samiska veckan har vi flera samarbetsarrangemang med filmvisningar och gästande filmskapare. Under veckan visar vi helt nya barnfilmer på nordsamiska, både kortfilmer för de minsta samt den nya Frost-filmen. Torsdag 5 mars invigs också temahelgen I kvinnlig regi med samtal om och visning av kortfilmer av samiska kvinnliga filmskapare!


SAMISKA SMÅBARNSFILMER | Tis 3, tors 5 samt lör 7 mars 13.30 | biljettpris 20:-
Åtta färgstarka, magiska, surrealistiska, söta och snälla kortfilmer för barn av regissören Ann Holmgren. Berättarrösten är på nordsamiska. Regissör och manusförfattare är Ann Holmgren, uppvuxen i Lycksele, men numer boende i Tonsberg, söder om Oslo. När sonen var två år reagerade Ann Holmgren, som själv har nordsamiskt ursprung, på det bristande utbudet av film för samiska småbarn. Ålder 1-6 år.


SAMISKA KVINNLIGA FILMSKAPARE | Torsdag 5 mars 18.00 | fri entré
Samtal kring och visning av kortfilmer gjorda av samiska kvinnor. I samtalet möts Sara Margarethe Oskal (Solens dotter), Elle Sofe Sara (Giittu Giittu & Ribadit) samt Liselotte Wajstedt (Work in progress från filmen Tystnaden i Sapmi). 


CHARTER | Förhandsvisas torsdag 5 mars 20.00 
Exklusiv förhandsvisning med regissörsbesök! Med Charter tar Sameblod-regissören, flerfaldigt prisbelönade Amanda Kernell, sig an ännu ett starkt kvinnoporträtt. 


FROST 2 PÅ NORDSAMISKA | Fredag 6 mars 15.30 | biljettpris 80:-
Produktionen av Frost 2 gjordes i nära samarbete med Sametinget och Samerådet och är den första filmen från Disney som gjorts i en nordsamisk version. Frost 2 är inspirerad av den samiska kulturen och för att försäkra att skildringen skedde med respekt tillsattes en expertgrupp för att assistera filmmakarna med kunskap om samisk kultur, historia och samhällsliv. Visningen presenteras av Sara Margarethe Oskal som arbetade med den samiska versionen av filmen.


Biljetter till visningarna släpps fredag 14 februari!


Publicerad 6/2 2020 kl 15:36. Senast uppdaterad 25/2 2020 kl 13:51.
Folkets Bio Umeå  |  Västra Strandgatan 8A, 0727-13 43 40  |  info@folketsbioumea.se
⬆︎