Småfolkets Bio
Cinemateket hösten 2017
Folkets Biokort
BioVino Torsdagar
Bebisbio för vuxna
Umeå Europeiska Filmfestival
Kulturkompis
Ny finsk film
Folkets Bio
Folkets Bio Umeå
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!
Instagram
Kometen
Denna film finns i arkivet – för närvarande är inga visningar planerade.
Filmvisning och panelsamtal - Fri entré
En film av Victor Lindgren
Land
Produktionsår
Längd
Genre
Språk
Textning
Sverige
2017
11 min
Kortfilm
Arabiska, Svenska
Engelska

Uppmärksammande av Idahot, Internationella dagen mot homo-, bi och transfobi med en premiärvisning av kortfilmen Kometen och ett fördjupande panelsamtal. Visningen har fri entré och biljetter bokas här på sidan eller hämtas ut i biografens biljettkassa. 

Efter att ha visats på Berlin International Film Festival, Aspen Film's Shortfest och Göteborg Film Festival visar vi Bautafilms angelägna och brännande aktuella kortfilm Kometen.

Två män gömmer sig bakom ett stängsel vid en gränskontroll. De har just påbörjat sin flykt från förtryck och förföljelse i hemlandet. Bara en av dem ska nå fram till Sverige. Han är kometen. Kometen är en tolkning av Melker Garays novell med samma namn, regisserad av Victor Lindgren, spelad av Abdi Aziis som själv gjort en liknande helvetesresa från Somalia till Sverige, från förtryck och förföljelse av homosexuella. Han är vår komet. 

Filmen är på arabiska med engelska undertexter. Efter filmvisningen följer:

  • Presentation av Newcomers RFSL Umeå, ett nätverk för och med asylsökande, papperslösa och nyanlända hbtq-personer i Sverige.
  • Panelsamtal med bland annat Victor Lindgren, filmens manusförfattare och regissör, Abdi Aziis, skådespelare och inspiration till filmen och Karin Råghall, Flyktinggruppernas riksråd.  Moderator: Stefan Andersson, Ögonblicksteatern.
  • "To be a LGBTQ-asylumseeker" med Ahmed Mohamed, skådespelare i filmen och fristadsförfattare i Skellefteå (på engelska).
  • Efterhäng på Gotthards krog i Väven

Arrangörer: Bautafilm, Folkets Bio i Umeå, Kvinnohistoriskt museum, Länsbiblioteket i Västerbotten en del av Region Västerbotten, Newcomers RFSL Umeå, Regnbågsbiblioteket en del av Umeå stadsbibliotek och Ögonblicksteatern i Umeå.

Medverkande: Abdi Aziis, Ali Dayah Abdi
Folkets Bio Umeå  |  Västra Strandgatan 8A, 0727-13 43 40  |  info@folketsbioumea.se