Paradis: Kärlek (Paradies: Liebe)

Visas 1-7/3 kl. 19:00
Biljettpris: 80:- måndag 50:-
Regi av Ulrich Seidl, Österrike, Tyskland, Frankrike 2012. 120 minuter, tyskt, engelskt och swahiliskt tal, svensk text. Från 15 årparadis_kärlek_2

På stränderna i Kenya kallas de för “Sugar Mamas”. De är europeiska kvinnor som väljer ut afrikanska pojkar som partners, en aktivitet som samtidigt ger pojkarna försörjning. Teresa, en 50-årig österrikisk kvinna och mamma till en tonårsdotter som precis gått in i puberteten och som hon har en mycket kylig relation till, reser till sitt sommarparadis i Kenya för första gången. Hon går från en strandpojke till en annan, från en besvikelse till en annan, och konstaterar till slut: På stränderna i Kenya är kärlek affärer. Hon har tydligen en annan ambition med sina uppvaktningar än många andra, hon söker kärleken…

Första delen av Paradistrilogin, kommande delar är “Paradies: Glaube” och “Paradies: Hoffnung”. Av Ulrich Seidl har vi tidigare visat hans omtalade genombrottsfilm “Hunddagar” och “Import /Export”.